© Yourbrand

Delen

Luister naar Series

De autoriteit van de gelovige  

Maar weinig gelovigen weten wie ze zijn in Christus, dat ze het lichaam van Jezus hier op aarde zijn en vormen. Jezus is het hoofd van Zijn lichaam de gemeente. Een hoofd en een lichaam zijn nooit gescheiden, die komen altijd samen. God de Vader heeft Jezus doen laten opstaan uit de dood en Hem aan de rechter hand (plek van autoriteit) doen laten zitten. Wij zijn met Christus opgestaan in Hem gezeten in de hemelse gewesten...ver boven iedere macht, kracht en wat er ook maar in deze wereld is. Helaas leven veel christenen nog bij het kruis maar weinig in de opstanding en aan de rechterhand van God. Wanneer ga jij je autoriteit die Jezus voor ons heeft teruggehaald over de duivel gebruiken in alle dagelijkse issues en regeren als een koning(in)? Of blijf je hangen op een punt in de geschiedenis waarbij je steeds maar anderen nodig hebt om te regeren.
Disclaimer: deze studie is stevige kost en schuurt hier en daar behoorlijk         

Bevrijding van allerlei kwade machten

Voor heel veel mensen is de geestelijke wereld maar een ver van mijn bed show. Zelfs christenen twijfelen wel of de duivel echt bestaat, kwade en boze geesten, demonen, niet een verzinsel zijn. In niet westerse landen is allang bekend de effecten van de inzet van kwade machten op personen en of situaties. Een geestelijk wezen kan je niet zien, maar kan wel bij je huishouden. De mens bestaat uit geest, heeft een ziel en woont in een lichaam. 3 delen die samen 1 geheel vormen. Bevrijding kan op verschillende manieren, van ziekte, gebrokenheid, of van vloek op je leven, machten van woorden die zijn gesproken of bolwerken die door trauma's zijn gekomen. Niet ieder mens is gelijk bezeten door een boze geest en heeft geen eigen wil meer, nee de meeste mensen worden lastig gevallen, gekweld, aangevallen. Ontdek door deze serie hierover meer. Luister ook de serie over de autoriteit van de gelovige. Immers de vijand is compleet verslagen door Jezus!

School of the mouth 

Woorden hebben kracht, woorden die je uitspreekt bevatten zaadjes van scheppingskracht. Negatieve woorden breken af scheppen dood, vloek en open deuren naar allerlei vervelende zaken. Positieve woorden scheppen leven, vrede, kracht, scheppend, herstellen, helen maken het mooi. Dood en leven zijn in de macht der tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten. We raden je daarbij aan het boek van Tom de Wal te lezen: Woorden van Geloof.      

Het evangelie van Paulus

Er is geen ander evangelie! Paulus waarschuwt krachtig dat zelfs als een engel uit de hemel zou komen of zelfs als zijzelf later iets anders zouden zeggen en een ander evangelie zouden vertellen dan dat wat Paulus eerder heeft verteld, dat diegene vervloekt is. Mensen die daar naar luisteren en opvolgen komen namelijk weer onder het systeem van goed en kwaad en oordeel, het systeem van de vloek. Luister en ontdekt wat het ware evangelie precies betekent.

Niet langer meer een slaaf zijn 

Jezus heeft ons vrijgekocht van iedere vorm van slavernij. Ondanks dat mensen door Hem zijn vrijgekocht leven velen nog als een slaaf, deze diepe gewenning lijkt de overhand te hebben. Het is belangrijk dat we volwassen worden, gaan geloven waar we recht op hebben, en gaan ontdekken wie we zijn in Hem. God is nu een Vader en wij zijn een Zoon of Dochter van Hem. Erfgenamen en leven niet in een relatie van verdienen maar van liefde en ontvangen. Stop nog langer om een slaaf van de zonden, het verleden, wat je is overkomen maar beweeg naar de echte vrijheid, die in Hem is.    

Wat is Gods gerechtigheid nu precies?

Wat is nu precies gerechtigheid, wat betekent dit eigenlijk? Waarom hebben wij het geschenk van de gerechtigheid gekregen. Ik ben de gerechtigheid God's in Christus. Wow maar wat is het dan... Het blijkt dat de gerechtigheid vanuit de genade is meegekomen. Genade die door Jezus is meegebracht. We kunnen heersen in dit leven door de overvloed aan genade en door het geschenk van de gerechtigheid, wow! Dit moet dan iets geweldigs zijn wat God als geschenk "blijvend" aan jou heeft gegeven

Kan je nu weer je redding verliezen? 

Deze serie gaat over of je nu wel of niet je redding weer kunt verliezen nadat je tot geloof bent gekomen in Jezus Christus. Hier zijn de meningen enorm over verdeeld. Men gebruikt dan teksten die zeggen dat je wel je redding kunt verliezen. Wat zou dan een zekerheid van het geloof in het werk van Jezus mogen betekenen? Ontdek hoe geweldig goed God is en wat een volbracht werk precies is.  

Feet of Light

Is gevestigd in Boxmeer (Land van Cuijk)

We komen elke zondag om 10.30 uur samen in de aula van de Weijer, de Raetsingel 1 in Boxmeer. Check wel altijd even onze agenda.

  KVK-nummer: 86475347
RSIN: 863980466
IBAN NL23INGB 0398665338
   Stichting Feet of Light Ministries  

Stichting Feet of Light heeft een ANBI status 

Mail ons met een vraag, klik op het icoon